Vakar vakare sėdėjau ir galvojau, ką norėčiau suvalgyti pusryčiams. Ant stalo buvo likusi nedidelė cukinijos dalis, tad pamaniau, kad cukinijos blynai bus visai geras pasirinkimas. Tešlą nusprendžiau padaryti iš vakaro, kad ryte nereikėtų vargti. Tad sutarkavau cukinijos likutį, kuris man pasirodė per mažas, tai sutarkavau dar porą nedidelių obuolių. Kadangi žinau, jog cukinija paleidžia vandenį, o miltų dėti nenorėjau, įmečiau į tešlą porą šaukštų manų kruopų, pora šaukštų kukurūzų kruopų ir nedidelį likutį (irgi apie porą šaukštų) smulkių avižinių dribsnių. Nuotaika buvo gera, tad bemaišant inde atsirado kelios razinos, šiek tiek paprasto ir šiek tiek vanilinio cukraus. Kiaušinius galvojau įdėsiu ryte. Ir tada šovė mintis: kad jeigu aš paliksiu viską per naktį šaldytuve, kruopos išbrinks, o suplakus baltymus ir viską iškepus orkaitėje gautųsi visai skanus apkepas. Taip ir buvo padaryta. Ryte į tešlos indą įmėčiau du kiaušinių trynius, o baltymus išplakiau ir atsargiai įmaišiau į tešlą. Ištepiau kepimo formą (naudojau formą duonos kepimui) sviestu, apibarsčiau miltais ir sudėjau visą masę. Ant viršaus užbarsčiau cinamono ir šiek tiek cukraus, kadangi obuoliai ir cinamonas neatsiejamas derinys. Kepiau 180 laipsniu temperatūroje apie 30 minučių. Ką tik paragavau savo sugalvoto apkepo gabalėlį, kurį pateikiau su juodųjų serbentų uogiene
- skanu, gal kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau kruopų. Pamėginkite ir Jūs, skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą