2010 m. spalio 2 d., šeštadienis

Obuolių sultys

Nuostabus dalykas tos obuolių sultys. Jas ne tik gera gerti  žiemą , bet ir gaminti jas gražią rudens dieną. O gaminimas prasidėjo šiandien ryte, kai nuvažiavome pas senelį į sodą rinkti obuolių. Diena buvo graži, rinkimas neprailgo. Prisirinkom 5 maišus obuolių ir puolėme plauti. Pamirkius rankas šaltame šulinio vandenyje, švarus obuoliai buvo sukrauti į švarius maišus ir nuvežti į sulčių spaudyklą. Kaip gerai, kad dabar yra tokios nuostabios sulčių spaudyklos. Vos per pusę valandos iš 5 maišų obuolių buvo padaryti 78 litrai obuolių sulčių. O spaudykloje perskaitėm įdomu pranešimą, kad ruošiant obuolių sultys žiemai nereikia jų užvirinti, o tik pakaitinti iki 70 laipsnių. Tada sulčių skonis būna kaip ką tik spaustų (šį faktą patikrinsime žiemą) ir dar išlieka visi vitaminai. Tad ilgai ir laimingai kaitinom mes namie 78 litrus sulčių ir uždarinėjome į sterilius trilitrinius stiklainius :) Dienos pabaigoje 24 trilitriniai, pilni skrandžiai obuolių sulčių ir laimingi veidai :) Nuostabi diena.
P.S. Labai skanu obuolių sultis sumaišyti su apelsinų arba morkų sultimis.
P.P.S. O kas dėl cukraus, tai aš jo visai nededu.

Komentarų nėra: