2010 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

Konservuoti burokėliai obuolių sultyse

Konservuoti burokėliai obuolių sultyse:
Reikės:
  • burokėlių
  • obuolių
  • druskos
  • citrinos rūgšties

Burokėliai:
Išverdam burokėlius, nulupame juos ir sutarkuojam, kaip sakoma, burokine tarka. Įdedame į sutarkuotus burokėlius druskos ir citrinos rūgšties (jei obuoliai rūgštus, citrinos rūgšties galima nedėti) ir viską sumaišome.
Obuolių sultys:
Nuplauname obuolius, supjaustome ir sutarkuojame tarkavimo mašina, arba jeigu kas turite naudokite sulčiaspaudę. Aš neturėjau, todėl tarkavau paprasta tarkavimo mašina, o po to, iš visos sutarkuotos košės, spaudžiau sultys. Supilame visas sultys į puodą ir užverdame. Sulčių daug nereikia, apytiksliai apie 1 samtį 750ml. stiklainiui.
Stiklainiai:
Stiklainius ir dangtelius gerai nuplaunu ir išdžiovinu, o po to dar nugarinu su garais. Taip pat tinka pakaitinti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Dangtelius taip pat įmetu į puodą su verdančiu vandeniu.
Paruošimas:
Kai stiklainiai atvėsta, sudedu į juos paruoštus burokėlius, užpilu obuolių sulčių ir uždengiu (neuždarau pilnai) dangteliu. Pripildžius visus stiklainius, pastatau juos į dideli puodą, užpilu vandens tiek, kad verdantis vanduo nepapultų į stiklainius ir dar apie 20 min. paverdu pilnus stiklainius. Po to juos ištraukiu ir užsuku. Paruoštus stiklainius apverčiu ir dedu į paruoštą jiems vietą, bei uždengiu šiltu dekiu. Kai po 12 ar daugiau valandų burokėliai atvesta, galima juos sudėti į sandėliuką, sklepą ar šaldytuvą.

Komentarų nėra: